Knihovníček: Moje čtecí rutina #sknihouspolecne

Knihovníček: Moje čtecí rutina #sknihouspolecne


Ahoj, vítám vás u dnešního článku a dneska se podíváme na mojí čtecí rutinu. S radostí jsem se zapojila do projektu od Irenky z Knihánkova. Tak jdeme na to!



Projekt jsem pojala tak, že vám tady napíši moje knižní fáze dne a to se vším všudy. 

Jako první, než si nachystám vše na čtení je hlavní vybrat si knihu, kterou bych chtěla číst. V mé knihovničce jich mám spoustu nepřečtených a tak je to pro mě někdy oříšek, ale vždycky po nějaké šáhnu. Na fotce je výběr mých nepřečtených knih (v poličkách jich je samozřejmě více, ale vytahovat to všechno se mi moc nechtělo). 


Včera jsem zrovna začala číst knížku Caraval od Stephanie Garber a zatím se mi to moc líbí, mohu jen doporučit. 

Ne vždycky se stane, že si udělám ke čtení čaj, ale někdy přece jen jo. Nejsem zase velkým zastáncem čajů, ale horká čokoláda, to mám radši. Na fotce jsem měla udělaný zelený čaj s broskví, který patří mezi mé nejoblíbenější. U knížky nikdy nejím, jelikož kdybych měla jídlo kolem sebe, při čtení by mě to rozptylovalo.
Nejraději čtu na židli. Ano, není to dvakrát pohodlné, ale čte se mi tam nejlíp. Až už mě začne pobolívat jistá zadní část těla, jdu se uvelebit do postele. A proč si vlastně nečtu více v posteli? Jednoduše, když čtu v posteli, stává se mi, že usnu a to vážně nemám ráda. 
Většinou čtu večer, jelikož přes den se snažím udělat věci do školy a nebo když je pěkně, tak využít počasí a jít ven. Ale přece jenom, myslím, že my knihomolové se shodneme na tom, že nejraději máme deštivé počasí a den bez povinností, při kterém se dá dělat pouze jedna věc. Číst!


Každý, kdo čte, si musí označit, kde skončil. Někteří si zohýbají rohy, někteří si knížku založí náhodným kusem papíru a někdo používá záložky. Já používám výhradně jen záložky a nově jsem si je začala dělat a tady je menší ukázka. Nejsou obzvlášť pěkné, ale někde se začít musí. Bohužel nejsem žádný krasopisec (říká se tomu tak?), a tak to písmo je otřesné. Ale aspoň se snažím vystínovat to pozadí.

Já děkuji, že jste si článek přečetli a zároveň se klaním Irence, která vymyslela tenhle super projekt. Co jsem zapomněla napsat je to, že projekt slouží ke spojení knihomolské komunity a udělat ji více přátelštější. Rozhodně to podporuji a pokud vedete knižní blog nebo YT kanál, určitě se zapojte. ☺

Já se s vámi už jen rozloučím a popřeji vám krásné čtení. 
Ahoj♥

2 komentářů:

  1. Typický knihomolský den... I já se na knihovníčka chystám a ten tvůj se mi moc líbí. PS. Mě se tvoje záložky naopak líbí moc a to písmo je úplně v pohodě :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, že se na něho chystáš a děkuji :) Jee, to mě potěšilo, že se ti záložky líbí, ještě bych je chtěla vypilovat :)

      Vymazat