Recenze komiksu Batman: Rok jedna

Batman: Rok jedna

Scénář: Frank Miller
Kresba: David Mazzucchelli
Barva: Richmond Lewis
Počet stran: 136
Rok vydání: 2013 (v originálu 1987)

Dneska je tu moje první recenze na komiks Batman: Rok jedna. 

V komiksu pozorujeme příchod Bruce Waynea do Gothamu. Město Gotham je město kriminálníků, přepadení, krádeží, atd. jak je tomu už hodně dlouho. Také sledujeme příchod nového poručíka do místní policie Jamesovi Gordona s jeho těhotnou manželkou Barbarou. Bruce chce ochraňovat místní občany, ale jednou se připlete do rvačky, kde ho chytne policie, ale Bruce Waynea jim uteče. Gordona jednou cestou do práce přepadnou, kde se ukáže, že mezi násilníky byl i detekiv Flass. Bruce Waynea s pomocí jeho komorníka Alfreda udělá netopýří kostým. V noci zachraňuje občany ve svém kostýmu, kvůli kterého ho začnou nazývat Batman. Městská policie chtějí Batmana chytnout, ale nedaří se jím to, i když je Batman na jejich straně. V komiksu se objevuje taky Catwoman. Detektiva Flasse pošlou do vězení. Na konci komiksu někdo vyhrožuje Gordonovi, že otráví Gothanskou vodní nádrž a ten někdo si říká Joker.

Komiks je pro fanoušky Batmana jako dělaný. Hlavními hrdiny jsou Bruce Waynea a poručík James Gordon. Pozorujeme jejich začátek, kde vidíme i narození Gordonova syna. Komiks se skládá ze čtyř původních sešitů, které původně vyšli samostatně a Frank Miller a David Mazzucchelli je dali do jednoho komiksu a v moderním provedením.

Jelikož komiksy jsem nikdy moc nečetla, takže je to moje DC premiéra. Batmana a obecně DC filmy mám moc ráda, takže jsem se na tenhle komiks moc těšila a musím říct, že mě nezklamal. Jediné co mě zklamalo, bylo to, že v komiksu se neobjevil Joker, jenom na poslední stránce byla o něm zmínka. Ale to není samozřejmě chyba komiksu, ale spíše moje. V komiksu byla akce. Je to začátek, takže to není nějak extra akční, nic jiného od toho očekávat nemůžete. Trochu jsem se také obávala, jestli mi v komiksu bude vyhovovat způsob psaní, jelikož je kniha vydaná už dávno. Ale nové zpracování je velmi pěkné jak scénářem, tak i ilustracemi.

Komiks bych doporučila méně komplikovaným čtenářům a určitě s ní nejděte s velkým očekáváním.

75%

Doufám, že se vám recenze líbila.
Děkuji eshopu Kupkomiks.cz za poskytnutí komiksu k recenzi. Odkaz na eshop je zde http://kupkomiks.cz/ . Odkaz na knihu, kde si ji můžete koupit je zde http://kupkomiks.cz/unnamed-4/unnamed/superhrdinske/batman/batman-rok-jedna-dotisk .

Ahoj♥

2 komentářů: