A - Z knižní TAG

A - Z knižní TAG

Ahoj, všechny vás vítám u dnešního článku a dneska tu je další knižní TAG.
Tenhle TAG jsem našla na internetu a zaujal mě jak názvem, tak i těmi otázkami.

Autor, od kterého jsem četla nejvíc knih

Určitě J. K. Rowling. Nečetla jsem sice celou sérii Harryho Pottera (chybí mi přečíst 5. a 6. díl), ale četla jsem od ní poté i Bajky Barda Beedleho a i Fantastická zvířata a kde je najít scénář. 

Bookoholikovo pravidlo číslo 1

Jako člověk, který miluje čtení a kupování knih je pro mě první pravidlo takové - Nikdy si neber první knihu. Myslím, že to tak nemám jenom já, ale vždy, když jdu do knihkupectví a chci si koupit nějakou knihu, nikdy si nevezmu tu první a vždy až tu druhou, třetí,... Nikdo přece nechce tu ošahanou a možná i zničenou knížku a já osobně si potrpím, aby knížka byla v co nejlepší stavu.

Citát z knihy, který bych si zarámovala

Lidé mají sklon volit právě to, co je pro ně nejhorší..“ - J. K. Rowling
Zrcadla mají tu nemilou vlastnost, že říkají pravdu.“ - Marissa Meyer 

Důležitá kniha mého dětství

Jako malá jsem četla docela hodně knih dokola, ale že bych měla nějakou důležitou, to asi ne. Ale měla jsem hodně ráda Pejsek a kočička  Ezopovy bajky. To jsou takové dvě moje srdcovky, které jsem měla moc ráda.

E-kniha, audiokniha, nebo papírová kniha?

Rozhodně papírová kniha. Nemam čtečku, takže e-knihy ani nečtu a na mobilu by mi to kvůli malé obrazovce vadilo. Za chvíli by mě z toho bolely oči. A ani audiokniha, jelikož bych se nemohla soustředit, i když by bylo všude ticho. Ale papírová kniha je pro mě nejlepší. Můžu ji držet v rukou, listovat jí a vonět si k ní (to máme všichni rádi, že?).

Fiktivní postava, se kterou bych pravděpodobně chodila na střední

Nad touhle otázkou jsem musela trochu více zapřemýšlet, jelikož je tich postav tak moc, ale nakonec u mě zvítězil Edward Cullen. Miluju upíry a Edward? No ten je prostě super. Nikdy jsem nebyla v týmu Jacob, a Edwarda jsem měla vždy ráda a je sympatický, takže asi on.

Gejzíry emocí ve mně vyvolala kniha...

Psí poslání. Knížku jsem přečetla nedávno a stala se jednou z mých nejoblíbenějších. Miluju psy a sama mám zlatého retrívra a tak mi příběh přišel ještě bližší. U knihy byly části, u kterých jsem nepřetržitě brečela a připadala si úplně na dně, ale byly tam i části, u kterých jsem se celou dobu culila jako blbeček a byla jsem jak v sedmém nebi. 

Hahaha, u téhle knížky jsem se smála nonstop

Tak tady žádnou knížku nemám. Jsou knihy, u kterých se zasměji a někdy to trvá i delší dobu, ale nějakou knížka, u které by to bylo nonstop prostě nemám. 

Chci, aby vyšlo v češtině

Tady je tich knih zase hodně. Vždy se mi stane, že projíždím Instagram a nacházím tak moc úžasných knížek, že to ani není možné. Jako třeba Dark Matter, Thanks for the trouble a This is Where it Ends.

I když nemám čas číst, vždycky si najdu chvilku na knihy od...

Kiery Cass. Selekci zbožňuji a vždycky mi její knížky padnou, a tak vím, že její knížky jsou dobrá volba.

Jedna kniha, kterou bych si vzala, kdybych uvízla na měsíci

Tak tohle je stejně těžká otázka jako Jaká je tvoje nejoblíbenější kniha?No, ale když mám doma tu Winter, která se odehrává zatím jenom na měsíci, tak proč ne ji. 

Kniha, kterou asi nikdy nedočtu

Tak to vím jistě, Bílý tesák. Knížku mám doma strašně dlouho, ale kdykoli, kdy jsem se do ní chtěla pustit, tak jsem to prostě musela odložit. Blbě se mi to četlo a to je ta nejhorší věc ze všeho.

Lituji, že jsem jako malá nečetla...

Moc knih. Přiznávám, že jsem moc nečetla. Hodně číst jsem začala asi až v 6. třídě.

Moje oblíbené místo na čtení

Křeslo, židle a postel. V židli se mi nejlépe čte, ale po chvíli mě začne bolet zadek a tak si většinou přesednu do křesla. Tam se mi čte také dobře, ale už to není jako na židli. No a někdy čtu i v posteli. Ale tam hned usnu, takže tam radši moc nečtu. :D

Nejlepší druhý díl v sérii

Half Wild- Napůl divoký. Prví díl se mi líbil a druhý byl ještě lepší. A měla jsem ho přečtený hodně rychle, takže to ještě dokazuje moje tvrzení.

O kterého knižního hrdinu jsem se nejvíc bála

Nejvíc jsem bála asi o Scarlet. Ve třetím dílu skoro vůbec nebyla, a tak jsem nevěděla, co se jí děje, když byla v nebezpečí.

Právě čtu

Winter. Jsem před polovinou a zatím se mi to moc líbí. Měsíční kroniky jsou úžasná série a tenhle poslední díl není (zatím) vyjímkou.

Q&A na tělo: Nikdy bych nikomu nepůjčila...

Fantastická zvířata a kde je najít scénář. Je to snad kniha nejkrásnější s obálkou, kterou doma mám. A kdyby mi ji někdo zničil, tak bych dost zuřila.

Retelling, který originálně překroutil původní příběh

A tou knihou je Cinder. Známá popelka, která je kyborg? No, myslím, že to je originální. A odtrhnutá noha místo střevíčku? Myslím, že tahle knížka se k téhle otázce dokonale hodí. :D

Spánek jde stranou, když čtu...

Měsíční kroniky. Je snad série, která se čte tak rychle a příběh je zároveň strhující, že nejde přestat číst. To jsou zároveň dvě smrtelné kombinace.

Tři nejoblíbenější knihy

Bože, zase otázka s nejoblíbenějšími knihami. Budu se snažit najít 3, které jsou nejlepší, ale všichni víme, že to doopravdy určit nejde.
1. Psí poslání
2. Cress
3. Harry Potter a Relikvie smrti

Ukaž knihovnu

Moje knihovna je velmi malá, ale zrovna zítra mi má přijít nová, ale jenom půlka, jelikož je rozdělená na dva části. Ale ukážu vám tady tu, kterou zrovna mám.
























Vytáhni 13. knihu zleva z 1. police odspodu

Na tomhle místě mám komiks NHM- Avengers.

WC kniha aneb co čtu na záchodě

Na záchodě nečtu, takže tu žádnou knížku nemám. Přece jenom, čtení na záchodě je nebezpečné, co když vám kniha spadne do záchodu? No, to je potom průser.

Xkrát jsem četla...

Moje nejlepší kamarádka. Knížku jsem četla když mi bylo tak 8-9 roků a četla jsem ji vážně hodněkrát.

Young Adult kniha, kterou by měli číst všichni bez ohledu na věk

Asi vyberu Sůl moře. Knížka je o velmi těžkém tématu, ale myslím si, že by si jsi měli přečíst všichni, jelikož se událost vážně stala a měli by jsme se poučit z minulých chyb, aby se to už nikdy neopakovalo.

Ze které knihy by měli udělat film?

Určitě ze Selekce. Myslím si, že tahle série je jako dělaná na film nebo seriál. Někde se sice psalo, že by měl být seriál, ale potom zase že ne, takže nevím. Ale strašně moc bych chtěla seriál, jelikož si myslím, že je to docela rozsáhlé a kdyby tam mělo být všechny, tak ve filmu by to asi nezvládli.


Tohle byl celý TAG. Byl delší, ale doufám, že se vám i tak líbil a že jste došli až tady na konec. 

A jak to máte s otázkami vy? ☺

Ahoj♥

2 komentářů:

  1. Moc hezký článek :) Na tento Tag se taky chystám, ale kvůli jeho délce jsem neměla odvahu se do něj pustit, ale vidím to na konec měsíce. Měj se hezky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ Je dlouhý no. Já jsem ho psala asi 3 hodiny :D

      Vymazat