Knižní bilancování

Knižní bilancování

Ahoj, vítám vás u tohohle článku a dneska to bude knižní bilancování. Chci se vám omluvit, že jsem tenhle článek nepřidala dřív, ale byla jsem na horách, kde jsem s sebou neměla počítač a tak jsem neměla na co psát. Ale aspoň, že tady článek je. :)



TAG jsem našla a přišlo mi zajímavé ho napsat a tak doufám, že se vám bude líbit.

1.) Nejlepší kniha, kterou jste letos četli

Na můj poměr jsem tento rok přečetla hodně knih a tak je těžké říct jen jednu nejlepší knihu. Ale jedna úplně nejlepší se tu přece jen najde. A to Dvůr trnů a růží. Byla to moje premiéra se Sarah J. Maas a jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Hned jsem se do ni zamilovala a to jak do knihy, tak do autorky. Příběh byl úžasně vymyšlený a vyhovovalo mi autorčino psaní. Takže za mě rozhodně 
nejlepší kniha roku 2016.
Recenze na knížku zde.





2.) Největší knižní překvapení roku

Překvapení na mě čekalo při čtení knížky Třpytný dvůr. Kniha byla zase premiérou od autorky a nevěděla jsem co čekat. Nakonec mě překvapilo, jak byla knížka úžasná a tak se stala překvapením. Nejlepší z knihy byly určitě postavy, které byly tak reálné, že jsem si je dokázala přesně představit.
Recenze na knihu tady.














3.) Nejlepší knižní novinka roku

Tady jsem přiřadila knihu Fantastic Beasts and Where to Find them-scénář. Byla jsem prvně na filmu, který se li moc líbil a když jsem poté měla narozeniny, tak jsem si ji přála. A byla jsem nadšená, že jsem jí dostala. Je to sice v angličtině, ale když jsem viděla film, tak to poté šlo lehce. Moc jsem se na film těšila, protože je to další dílo Rowlingové a když jsem zjistila, že má vyjít knížka, tak to byla ještě větší radost. Takže tohle byla jasná volba a knihu hodně doporučuji.










4.) Nově objevený autor v letošním roce

Moc nových autorů jsem nenašla, ale jedna autorka tu byla, o které jsem nikdy neslyšela, do té doby, než jsem její knihu našla v Levný knihách. A tou autorkou je Alina Bronsky. Autorka napsala duologii Za zrcadlem. Oba díly byly v levných knihách a tak jsem si je koupila. První díl jsem už přečetla, a jak jste se mohli dovědět v mé recenzi na knihu, že se mi kniha velmi líbila. Byla to kouzelná kniha a jsem ráda, že jsem na autorku narazila, i když úplnou náhodou. 
Recenzi na knížku můžete najít tady.






5.) Kolik knih jste stihli letos přelouskat

Jak už jsem psala, podle mého gusta jsem přečetla vskutku dobrý počet knih. A to bylo 65 knih, mezi nimiž bylo i pár komiksů. Jsem na sebe pyšná, že jsem to dotáhla na takové číslo, protože jsem si na začátku roku dala výzvu na Goodreads přečíst 33 knih a to jsem splnila.






6.) Jaká část z letos přečtených knih se Vám líbila

Tuhle otázku jsem moc nepochopila a tak jsem si to vyložila tak, jaké je období se mi ve čtení knih nejvíce líbilo. Když si tu otázku takhle vezmu, tak to byl podzim. Tam jsem přečetla třeba zmíněné knihy Dvůr trnů a růží a Třpytný dvůr.


7.) Nejhorší kniha roku

I když se mi to říká těžce, tak se touhle knihou stala Illuminae. Knihu jsem vyhrála u Cooboo a od začátku roku jsem se na ni těšila, ale prostě to nebyl můj šálek čaje. Neříkám, že by to byla vážně nejhorší kniha, to ne, ohodnotila jsem ji slabými 3 hvězdičkami, ale v roce 2016 to byla ta nejslabší kniha a vím, že už si ji znovu nepřečtu. Ale hodně lidem se líbí a věřím, že si najde ještě více čtenářů. 












Já doufám, že se vám TAG líbil a že ho taky zkusíte udělat. ☺

Ještě bych Vám chtěla popřát ať přečtete co nejvíce knih v roce 2017, také Vám přeji hodně zdraví, štěstí a dělejte, co Vás baví a naplňuje. 💗

Ahoj♥

2 komentářů:

  1. Pěkně udělaný TAG! ^^
    Osobně jsem žádnou z uvedených knih, kromě Fantastických zvířat, doposud neznala :D
    Co se týče právě Zvířat, taky jsem nejdřív viděla film a kniha jako taková se mi do rukou dostala jen jednou v knihkupectví, kde jsem si to bohužel nekoupila xD (ale musím říct, že už i ten film sám o sobě byl úžasnej a hrozně se těším na pokračování (na svém blogu jsem na to i psala recenzi, prostě..aaaaaah *w* xD))
    Mimoťapem jsem chtěla dodat, že mi přijdeš jako docela zajímavej člověk x3 ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, TAG mě zaujal a tak jsem se ho rozhodla napsat.
      Do filmu Fantastická zvířata a kde je najít jsem se hned zamilovala a tak když mi dal bratr na narozeniny poukázku, tak jsem věděla do jaké knihy ji vložím :D. No, já jsem z čekání na druhý díl jak na trní xD.
      Jeeee, to mě těší, že ti tak přijdu ❤ :3

      Vymazat