Novinky červenec a srpen

Novinky červenec a srpen

Ahoj, vítám vás u novinek a dneska se podíváme, jaké knížky mají vyjít v červenci a v srpnu.


Letní dny a noci- soubor 12 prázdninových povídek 12 autorů
12 prázdninových políbení.
Možná za to můžou ty dlouhé a líné dny, nebo je to možná to teplo, co lidi dohání k šílenství. Ať tak či tak, léto je tím správným časem na lásku. Letní dny a noci vám přináší 12 kouzelných prázdninových políbení od těch nejznámějších young adult autorů. Vytáhněte svou plážovou stoličku a nasaďte si sluneční brýle, máte před sebou dvanáct příběhů, ze kterých sálá letní nálada a do kterých se zamilujete.

Pokud si pamatujete, před dvěma lety vyšla knížka Dárek z pravé lásky s 12 zimními povídkami a teď konečně nadešel čas, kdy vyjdou i letní. Já se na knížku těším, jelikož se mi zimní povídky líbily a teď na řadu nastoupí dá se říct prestižní autoři v žánru young adult.

Vychází: 24. 7. 2017


Katakomby- Madeleine Roux

Napínavý příběh třetí knihy bestsellerové série Asylum nás opět zavede mezi tři přátele, Dana, Abby a Jordana. Poslední rok jejich vysokoškolského studia se chýlí ke konci, a tak vyrážejí na výlet, aby si užili posledních společně strávených chvil. Jenže cestou do New Orleansu, kde měli v plánu navštívit Jordanova strýce, si trojice přátel všimne, že je někdo sleduje. Dan navíc dostává zprávy od člověka, který zemřel během minulé halloweenské noci.
Když konečně dorazí do New Orleansu, podivné okolnosti se ještě stupňují a Dan si musí připustit, že vše, co se mu přihodilo v uplynulých letech, rozhodně nebyla náhoda, nýbrž osud. Osud, který ho poutá k velmi zvláštní skupině lidí, jež fanaticky obdivuje neblaze proslulé vrahy. A jediné, po čem Dan touží, je, aby přežil…Minulost je někdy lepší pohřbít.

Nedávno jsem přečetla první díl téhle série Asylum a musím říct, že mě zklamal. Dala jsem mu 3 hvězdičky, ale doufám, že mě druhý díl nezklame a naopak překvapí. No a aby toho nebylo málo, tak má teď vyjít dokonce třetí díl a to Katakomby. Série slibuje čtenářům strašidelné momenty a napětí, bohužel toho jsem se v prvním díle moc nedočkala, tak doufám, že se to postupně zlepší.

Vychází: 3. 8. 2017


První život- Gena Showalter
Tenley "Ten" Lockwood je obyčejná sedmnáctiletá dívka, která posledních třináct měsíců strávila zamčená v Prynne Asylumu. Důvod? Není to její posedlost čísly, ale odmítnutí, aby rodiče určili místo, kde bude žít poté, co zemře. Toto je pravda, kterou svět musí přijmout: Zaprvé - život je jen generálka; za druhé – skutečný život začíná až po smrti. V Everlife jsou u moci dvě síly: Troika a Myriad, dlouhodobí nepřátelé a smrtící soupeři. Oba udělají cokoliv, aby Ten zlanařili do svých služeb, posílají své nejlepší nohsledy, aby ji nalákali na svou stranu. Brzy se Ten ocitne na útěku a ve válce mezi těmito dvěma silami, z nichž každá udělá cokoli, aby vyhrála právo na její duši. Komu může věřit? Ona prostě musí zůstat naživu dostatečně dlouho, aby se mohla rozhodnout...

Na tuhle knížku jsem narazila náhodou, ale strašně moc mě zaujala, tak jsem ji zde dala. Podle anotace by to měla být young adult sci-fi, ve které bude hlavní hrdinka utíkat před zápornými postavami. Vážně nevím, co od knížky čekat, jelikož jsem o ni vůbec neslyšela. Ale přece jenom by to mohla být velmi dobrá kniha. Plus o ni napsala Sarah J. Maas, což už něco znamená.

Vychází: 21. 8. 2017


Navždy s láskou, Lara Jean- Jenny Han
Lara Jean zažívá ten nejlepší maturitní ročník, který si dívka

může přát. Je bláznivě zamilovaná do svého přítele Petera, její táta se znovu žení a Margot se vrátila na léto domů z vysoké. Ale i když je tak šťastná, něco se bude muset změnit… Zatímco Lara připravuje otcovu svatbu, nemůže již přehlížet velká rozhodnutí, která bude muset udělat. Kam půjde na vysokou a co to bude znamenat pro její vztah s Peterem? Už viděla, jak se kvůli tomu trápila její sestra, a nechce zažít totéž. Nyní by měla jít na vysokou i Lara a opustit nejen svou rodinu, ale možná i přítele, kterého miluje. Když jí ale srdce a rozum radí něco jiného, pro co by se měla rozhodnout?

Poslední díl známe trilogie s Larou Jean je konečně oznámen. Já jsem nečetla ani druhý díl, jenom první, ale rozhodně bych si ho chtěla přečíst, jenom nevím kdy. Ale rozhodně ti, kteří druhý díl četli a mají celou sérii rádi, budou skákat radostí.

Vychází: 30. 8. 2017


Sníh nebo popel- Sara Raasch
Dívka se zlomeným srdcem a nelítostná bojovnice. Před šestnácti lety bylo zničeno Zimní království a jeho území dobylo Jaro. Pobili královskou rodinu a obyvatele uvěznili. A v tu chvíli vyprchala ze Zimy všechna magie… Nyní je jedinou nadějí tohoto království osm přeživších, kterým se podařilo utéct a kteří čekají na svou příležitost. Chtějí získat zpět své království a magii. Meira je jednou z nich. Celý život prožila jako uprchlík, nepoznala své rodiče a generál Zimy ji vychoval jako válečnici. Avšak i jako nelítostná bojovnice se zamilovala… A zamilovala se do nepravého, do budoucího krále Zimy Mathera. I se zlomeným srdcem je ale rozhodnutá udělat cokoli, aby její království získalo svobodu. Když uprchlíci zjistí, kde je ukrytý magický medailon patřící bývalé královně, Meira se ho pokusí získat. A vstoupí do světa boje o moc, temné magie, ale i dvorských intrik a velkých plesů, v němž jednoho dne zjistí, že její osud nikdy nebyl v jejích vlastních rukou.

Na tuhle knížku se moc těším, jelikož jsem ji viděla všude u zahraničních knižních blogerek a zajala mě. Podle anotace by to měla být fantasy s hlavní hrdinkou, která je bojovnice srdcem i duší, tak uvidím, jestli jsem se strefila. Každopádně jsem ráda, že obálka zůstane stejná jako u originálu, protože ta je prostě dechberoucí.

Vychází: 30. 8. 2017



Líbí se vám nějaká ze zmiňovaných knih? ☺

Já doufám, že se vám článek líbil a třeba jste i našli knížku, o které jste nevěděli, že má vyjít.
Ahoj♥

2 komentářů: