Novinky říjen a listopad

Minulý měsíc jsem bohužel s články nějak nestíhala, a tak jsem i dočista zapomněla na Novinky, za což se moc omlouvám.. Ale dneska vám je přináším, sice za září nebyly, ale mám tady pro vás za říjen a listopad a knížek je opravdu dost, tak se pohodlně usaďte.


Oheň a plamen- Jenny Han, Siobhan Vivian
Lillia, Kat a Mary to měly dokonale promyšlené. Do detailu tajně naplánovaly, jak se pomstít těm, kteří jim ublížili. Ale nakonec to neproběhlo tak, jak zamýšlely. Ani zdaleka ne. A nyní se zdá, že je po všem, a všechny musí předstírat, jako kdyby se nic nestalo, jako kdyby jejich tajný spolek nikdy neexistoval. Ale jde to jen těžko, když se Reeve a Rennie chovají k ostatním ještě hůř než předtím. Mary si po událostech na plese uvědomila, že s ní je něco doopravdy špatně. A že jestli nedokáže ovládnout svůj hněv, ublíží někomu mnohem víc než Reevovi. Oko za oko, zub za zub – plamen pomsty už se rozhořel a holky to nenechají jen tak. Rozhodnou se připravit další pomstu a tentokrát mnohem účinnější!


Jenny Han snad známe všichni, takže ji ani nemusím představovat, ale chtěla jsem vám představit knížku, kterou napsala společně s Siobhan Vivian a to Oheň a plamen, 2. díl ze série Oko za Oko. Sice jsem nečetla ani 1. díl, ale nedávno mi přišel domů a chystám se v nejbližší době do něho pustit. Ale myslím si, že se mi knížka bude líbit, a tak si chci na Humbooku koupit hned i 2. díl. Tenhle díl by měl být oproti předešlému delší, což je jenom plus!

Vychází 2. 10. 2017



Třináctkrát proto- Jay Asher
Clay Jensen je úplně normální kluk na střední. Jednoho dne na verandě najde balíček – krabici od bot v balicím papíře, bez zpáteční adresy. A uvnitř? Sedm magnetofonových kazet. Kdo dnes poslouchá kazety? A má si je on vůbec na čem přehrát? Ale když Clay ze zvědavosti zasune první kazetu do sterea, svět se mu obrátí vzhůru nohama. Z reproduktorů se totiž ozve hlas Hannah Bakerové – jeho spolužačky, která spáchala sebevraždu. Proč tedy znovu vstupuje do jeho života? A navíc ho svým způsobem obviňuje z toho, co se stalo... proč? To je otázka, která se mu stále převrací v hlavě a na těch sedmi kazetách je třináct důvodů...

Tuhle knížku jsem už četla a kupovat si ji už nebudu, ale dala jsem ji tu proto, jelikož se mi hodně líbila, bohužel v češtině byla v ošklivé obálce, a tak ji ani moc lidí nečetlo. Ale Cooboo teď chystá knížku v nové obálce a mě se teda líbí. Knížka mě dostala a četla jsem ji jedním dechem a je smůla, že tady u nás se moc nechytila. Ale doufám, že díky tenhle krásné nové obálce si knížka najde více českých čtenářů.

Vychází 2. 10. 2017



Diabolik- S. J. Kincaid
Stvořená chránit. Předurčená ničit... Vypadá jako člověk, ale není člověk. Je nemilosrdná, je neporazitelná, je oddaná. Jmenuje se Nemesis a je diabolik. Bytost, jejíž existence má jediný smysl: zabíjet či zemřít pro tu, jejíž život má ochraňovat: Sidonii – dceru galaktického senátora… Nemesis a Sidonie jsou spolu od malička a jsou na sebe napojené jako sestry. Když se Sidoniin otec přidá na stranu rebelů a je Imperátorem žíznícím po moci prohlášen za kacíře, přichází odplata. Sidonie je povolána na galaktický dvůr jako rukojmí. Její přítomnost má zajistit senátorovu poslušnost a držet ho tak v šachu. Je jisté, že Sidonii hrozí smrt a proto existuje jen jediná možnost: Nemesis se musí stát Sidonií a odjet na dvůr místo ní. Nemesis, stroj na zabíjení bez emocí a schopnosti citu, se ocitá uprostřed politických intrik a úskoků. Musí hrát roli člověka, kterým ale není. Nesmí dát najevo, kým vlastně je. Jenže nepokoje v různých částech Impéria nepřestávají. Imperátor nemíní tolerovat neposlušnost a tak je čas zapojit do hry své rukojmí…

Tak na tuhle knížku se obzvlášť těším! Anotace mě hodně zaujala a ta obálka... Ano, přiznávám, někdy si knížky kupuji hlavně kvůli obálce, ale tady mě i zaujala anotace, takže to je 50 na 50. Fragment mě poslední dobou jenom překvapuje, takže si myslím, že mě zase nezklame, naopak i dokonce překvapí. Knížku si také plánuji pořídit na Humbooku, ale to se všechno dozvíte v samotném reportu z Humbooku. 

Vychází 5. 10. 2017



Harry Potter a vězeň z Azkabanu- J. K. Rowling
Exkluzivní vydání. Ilustrace: Jim Kay. Harry Potter a jeho kamarádi Ron a Hermiona jsou už ve třetím ročníku bradavické Školy čar a kouzel. Harry se nemohl dočkat začátku školního roku, když ale přijede do Bradavic, panuje tam napjatá atmosféra a strach. Proč? Na svobodu uprchl vězeň z Azkabanu, nebezpečný vrah Sirius Black – prý nástupce lorda Voldemorta, Pána zla. A stopa vede – kam jinam než do školy v Bradavicích

Harryho všichni moc dobře známe a jako každý rok, i tento na nás v říjnu čeká 3. díl ilustrovaného Harryho. Zrovna čtu 2. ilustrovaný díl a je to prostě srdcovka. A tenhle díl se obálkou teda dost povedl. Podle mě je nejkrásnější z předešlých dvou. Moc se těším na ilustrace, které budou určitě dokonalé, jelikož Jim Kay to prostě umí.

Vychází 9. 10. 2017



Jeden z nás lže- Karen M. McManus
Premiantka, princeznička, sportovní hvězda, školní grázl a kluk, co ví o každém všechno a nebojí se to napráskat všem. Tahle partička se sešla po škole, aby napravila své hříchy – konkrétně mobily při vyučování, kde nemají co dělat. Jenže ty mobily nebyly jejich a jeden z nich bude za hodinu mrtvý. Co se vlastně na Bayviewské střední stalo? Všichni přeživší mají motiv, protože jejich domnělá oběť plánovala zveřejnit jejich špinavá a ještě špinavější tajemství. Jenže jak poznat vraha, když každý má co skrývat?

Nedávno mě v zahraničí zaujala jejich novinka a to One of us is lying a co nevidím, knížku u nás bude v blízké době vydávat Yoli! Anotace zní slibně a i obálka se vydařila. Sice se mi více líbila ta, která je celá bíla a má tam 4 černé postavy a hřbety stránek jsou červené, ale i tahle obálka vypadá dobře. Nevím proč, ale tou anotací mi to něco hodně připomíná, ale nemůžu si vzpomenout co. No, to se asi nedozvím

Vychází 13. 10. 2017



Síla- Siri Pettersen
Temné finále trilogie Havraní kruhy přinese osudovou volbu. Představte si, že jste ikonou ve světě obávaných slepých. Symbolem, který jeho obyvatele spojuje v nenávisti a touze po pomstě. Jako dcera mrtvorozeného válečníka, jenž se vinou zrady svého bratra ocitl ve vyhnanství, máte jediný úkol — zahájit začátek konce. Hirka se připravuje na setkání s vládnoucím rodem studeného světa s pevně danou hierarchií, v němž se cení odvaha a pohrdá slabostí. Dívka neochotně přijímá svůj osud v naději, že svého přítele Rimeho udrží naživu a Ymslandu v bezpečí. Ale žízeň mrtvorozených po Síle je neuhasitelná a válka nevyhnutelná. Ke kterému světu se Hirka nakonec přikloní? Kam patří?

Na tuhle knížku se také moc těším, jelikož Ódinovo dítě se mi moc líbila, ale ještě jsem nestihla přečíst ani 2. díl, každopádně ho mám doma, takže bych se do něho asi měla co nejdříve pustit. Obálky téhle série jsou skvosty a vyzařují krutostí, která se v knížkách i objevuje. Zajímá mě, co si pro nás autorka připravila na závěr a doufám, že to bude pořádné finále.

Vychází 27. 10. 2017



Harry Potter a ohnivý pohár- J. K. Rowling
V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové, ale s pomocí svých nejlepších přátel Rona a Hermiony to Harry možná… přežije.

Kdy je lepší čas na Harryho než na podzim? Tak proč ho nemít rovnou dvakrát, že? 
Tohle nové vydání sice nesbírám, i když mám doma 1. a 6. díl v aj, ale jelikož Ohnivý pohár je jedním z mých úplně nejoblíbenějších dílů HP, tak mi moje hlava (a taky samozřejmě mé srdíčko) řekla, že si tenhle díl v tomhle vydání prostě musím pořídit. Obálky jsou tak moc barevné, až to moje oči nezvládají, ale naopak bych se na obálku dokázala dívat klidně celý den. 

Vychází 30. 10. 2017



Nejtemnější kouty- Kara Thomas
Jako malé holky vykládaly lži, ze kterých se časem stala smrtelně nebezpečná pravda. Ve městě Fayette v Pensylvánii se tajemství minulosti ukrývají za každým rohem. Tessa se odstěhovala, když jí bylo devět. Snaží se nepřemýšlet o tom, co se tam tehdy stalo. Callie zůstala, jen se s rodiči přestěhovala do jiného domu. Vždycky bývala ta silnější, nebála se pohlédnout do tváře svým démonům a doufala, že když bude flámovat dost intenzivně, démoni prostě zmizí. Tessa a Callie se spolu nikdy nebavily o tom, co tenkrát v noci viděly. Po skončení soudního procesu se už nikdy neviděly. Nevolaly si ani nepsaly. Tessa sice odešla daleko, ale s sebou si odnesla nezodpovězené otázky. Některé věci se nikdy nevysvětlily. Teď se vrací do Fayette - za Wyattem Stokesem čekajícím na trest smrti, za Lori Cawleyovou, Calliinou sestřenicí, která byla zavražděna, a za jedním člověkem, který možná ví, co se tenkrát doopravdy stalo. Po krůčcích se blíží k pravdě, ale i k vrahovi. A tentokrát nebude tak snadné uniknout. 

Tuhle knížku jsem našla náhodou. Někdy si totiž sednu k počítači a dívám se, jaké knížky mají vyjít. A právě takhle jsem našla tuhle. v tomhle případě mě ale zaujala více anotace než obálka. Příběh zní docela temně (a ještě aby ne, když se knížka jmenuje Nejtemnější kouty, že Nicolo.. :D), což se mi líbí. Myslím si, že by se mi knížka mohla líbit, ale nejsem si tím úplně jistá, a tak ještě nevím, jestli si ji pořídím, nebo ne.

Vychází 2. 11. 2017



Replika- Lauren Oliver
Lyřin příběh začíná v institutu ukrytém na soukromém ostrově poblíž pobřeží Floridy. Zdálky je to krásné, klidné místo, ale vojenské stráže v ochranných oblecích za zamčenými dveřmi vypovídají o něčem jiném. Institut je ve skutečnosti tajné výzkumné zařízení, kde se rodí, vyrůstají a jsou studovány tisíce replik čili lidských modelů. Když se institut stane terčem nečekaného útoku, dvěma mladým experimentálním subjektům – Lyře čili číslu 24 a chlapci známému pouze jako číslo 72 – se podaří utéct. Gemma strávila celý život po nemocnicích. Je to osamělá náctiletá dívka, která zná pořádně pouze domov, školu a svou nejlepší kamarádku April. Ale po tom, co ji málem unese cizinec, který tvrdí, že ji zná, začne Gemma vyšetřovat historii své rodiny a zjistí, že její otec měl podivnou spojitost s tajným výzkumným institutem. Dívka touží po odpovědích, a tak cestuje na Floridu… a narazí tam na dvě repliky a úplně novou řadu otázek.

Že by nejlepší na konec? Na tuhle knížku se tak moc těším, že ani nemůžu popsat, jak moc! První, čím mě knížka zaujala, bylo to, že je rozdělena na dvě části a vy je můžete číst, jak se vám zachce. Můžete z jedné kapitoly přeskočit do další kapitoly v druhé části, nebo přečíst první jednu část a potom druhou, je to prostě na vás. A obálka, ta se mi taky moc líbí. V tomhle článku už druhý motýl na obálce, ne, nejsem uchylná na motýly, opravdu ne :D A anotace, tak ta mě naprosto zaujala. Na knížku se nemůžu dočkat, a tak nějak doufám, že ji najdu v tašce jako reading copy na Humbooku. :D

Vychází 30. 11. 2017



A tohle jsou všechny knížky, které mě zaujaly, a plánuju si je koupit, v měsíci říjen a listopad. 

Zaujaly vás některé? A s kým se uvidím na Humbooku? ☺

Doufám, že se vám i přes délku článku, novinky líbily a ozvu se vám zase příště.
Ahoj♥

2 komentářů:

  1. Hodně mě zaujal Diabolik a Replica, o té jsem přemýšlela i v angličtině :D a jinak jo, na Humbooku budu, což je pro tebe jistě obrovské překvapení! :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si chci Diabolika koupit na Humbooku a Repliku si musím koupit hned, jak vyjde! :) Tý jo, to jsem nevěděla, že tam budeš :D Ale už se moc těším ♥

      Vymazat