Můj den ve znamení Humbooku + notes a diář z Presco Group

Jako každý rok jsem i tento záviděla lidem, kteří mají tu příležitost navštívit jakoukoli knižní akci. Já vždycky jsem seděla doma a dívala se na fotky, které ostatní postovaly na Instagram a jen jsem se kochala jejich nadšením. Na jednu stranu jsem to nadšení moc nechápala, jelikož někteří přímo skákali do stropu, na druhou stranu jsem chápala to, kde můžou trávit svůj čas, mají radost. Ale v létě se stala jedna věc. Jeden rozhovor, díky kterému jsem se začala těšit na říjen. A to rozhovor s mojí mamkou. 


Jenom jsem se jí jednoho dne zeptala, že bych ráda šla na Humbook, který se bude konat 7. 10. 2017 v Praze a jde o knižní festival YA literatury. Samozřejmě jsem to řekla spíše ze srandy, jelikož jsem věděla, že mě mamka nepustí. Ale ona najednou řekla, že by to šlo. Ani si nedovedete představit, co to se mnou udělalo. 
A najednou je říjen a nastal ten den, ten velký den, na který jsem se tak moc dlouho klepala. Celý den utekl jako voda a já jsem se rozhodla, že se s vámi podělím o moje pocity, dojmy, řeknu vám, co se mi líbilo a co ne a také, jak celý den probíhal.

Nemůžu bohužel porovnat minulý ročník s letošním, jelikož jsem na minulém nebyla, ale pokud byl minulý rok prostor ještě menší, tak si to nedovedu představit. Bylo tam totiž tak narváno, že jsem si říkala, jak stihnu všechny ty věci v takovém davu. Byly tam obrovské řady, jak u vstupu, tak fronta ke koupi knih, zástup lidí na podpisy atd.

Celý den jsem strávila ve společnosti Markét z blogu Majdin svět. Takže bych ji moc poděkovala, že jsem s ní ten den mohla strávit a přečkala jsi se mnou celé ty fronty :D ♥ 

U vstupu jsme dostali VIP tašku s knížkou, která má vyjít až v listopadu a dalšími maličkostmi. 

Jako první jsme se vrhli do fronty na knížky. Čekali jsme tam nějakou dobu, ale stálo to zato, jelikož jsem si s sebou domů přivezla 5 koupených knih. Sice jedna knížka je koupená na nádraží, ale jelikož to bylo v jeden den, tak to počítám k tomu, takže na stránku Humbook jsem si koupila 4 knihy.

Dále jsem zavítali na na besedy. Jako první jsme navštívily besedu s Jenny Han, která byla úžasná. Dozvěděla jsem se spousty věcí, jak o autorce, tak přednostně o jejích knížkách. Jako nov fanoušek knížky Oko za oko (brzy čekejte recenzi) jsem si besedu moc užila. 

Další beseda se týkala autorky Joelle Charbonneau. Od autorky jsem zatím sice nic nečetla, ale beseda se mi moc líbila. O Joelle jsme se dozvěděli spousty osobních věcí.

Celý den jsem si pořizovali fotky s různými lidmi, jako třeba s Kájou z Penny and books, s Klárkou z Klářiny knihy a s Míšou z Radši knihu. I když si tenhle článek holky pravděpodobně číst nebudou, tak jím moc děkujeme za fotky a moc rádi jsme vás poznali konečně naživo ♥

Taky jsme se na chvíli stavili na besedu autorky A. G. Howard. 

Konečně jsem se potkala s úžasnou Adél z Magic in books, s kterou jsem si jenom psala na Instagramu. Sice jsme se spolu nebyli nějak dlouho, ale i tak jsem moc ráda, že jsem měla tu možnost se s tebou setkat ♥

Na chodbě jsme našli sedět Ladislava Ziburu, jak se tam podepisuje a povídá si s lidmi. Jelikož měla Markét jeho knížku, tak jsme šli za ním a on nám s úsměvem na tváři podepsal jak Markétinu knížku, tak se mi i podepsal do notesu.

A potom nastal čas, kdy jsme se přesunuli zase na besedu, tentokrát zmiňovaného Ladislava Zibury. Musím říct, že jeho beseda byla bezkonkurenčně nejlepší. Ladislav je vtipný mladý muž, který si ze sebe dokáže udělat srandu a pobavit celý sál zaplněný jak mladšími, tak i staršími lidmi. Svým charakterem a chytrými vtípky mě naladil na jeho knížky, takže po nich rozhodně musím sáhnout.

Nakonec jsem šli čekat na konečnou autogramiádu Joelle, Jenny a Anity. Čekaly jsme na ni sice hodinu a půl, ale vyplatilo se to. Jak totiž nastal čas autogramiády, byly jsme v řadě 11 a řada byla opravdu hodně dlouhá. Všechny autorky byly moc příjemné, a tak jsem moc ráda, že mám od nich podpisy.

Po celém dni jsme byli opravdu utahané a byli jsme rádi, že nám neupadly ruce z tich těžkých tašek nacpané knihami. 

Na závěr bych vám ráda ukázala všechny knížky, které jsem si ten den odnesla domů a další spoustu fotek z Instagrafu.

Celý den jsem si moc užila a ani nedokážu popsat, jak velké štěstí pro mě bylo, když jsem mohla poznat tolik úžasných lidí a strávit den na dokonalém místě plném knih a lidmi, kteří sdílejí jednu stejnou zálibu, a to ponořit se do knížek a nevnímat svět okolo. I když mi dal celý den zabrat, tak bych to chtěla rozhodně zopakovat příští rok. Doufám, že organizátoři ještě vylepší ty malé chyby, které akce měla. Ale stejně to přebilo moje nadšení. 

Nakonec tu mám pro vás i takové mini doporučení na notes a diář z Presca. S Prescem už nějakou dobu spolupracuji a jelikož i oni měli stánek na Humbooku, tak jsem si u nich vyzvedla tyhle dvě věci.
Sice je podzim a to je přechod mezi létem a zimou a už spíše začíná být zima, ale tenhle dokonalý diář na rok 2018 jsem prostě musela mít. Jsem milovníkem všelijakých květin a tyhle mi budou pořád připomínat léto. 
Taky se mi na diáři moc líbí, že není na gumičku,ale na magnet, což je podle mě pěknější než gumička.

Zevnitř je diář týdenní. Takový formát diáře už mám a jsem s ním spokojená, takže si myslím, že mi bude vyhovovat i tenhle. A není to obyčejný diář, ale někdy tam můžete narazit na takovéhle fotky květin, jako právě na fotce. Diář je úžasný na plánování akcí, jako třeba Humbooku a tak nikdy na nic nezapomenete a všechno máte zapsané a poznačené. Podle mě je diář povinností pro každého a hodně mi ulehčil plánování.


Dále tu mám notes, který jsem si vybrala hlavně kvůli toho vzoru. Moc jsem se těšila na knížku Diabolik a když jsem zahlédla tenhle notes, tak asi pochopíte, že jsem mu nemohla odolat. 
Notes je podle mě také velmi užitečný, já ho využívám hlavně pro zapsání knih, jako třeba když knížku dočtu, tak si do notesu napíši informace o ni, o čem je a můj názor + hodnocení. Potom mám všechno poznamenané a nemusím z hlavy vytahovat vzpomínky o tom, jak se mi knížka líbila a můžu si to jen vyhledat v notesu a mám to. Taky si v něm značím knížky, které jsem přečetla za jednotlivý měsíc a knížky, které mi přibyly za daný měsíc. 


Jinak je notes klasicky linkovaný a má záložku, stejně jako diář. 





Byli jste na Humbooku? A jak jste si ho užili? ☺

Já doufám, že se vám tenhle článek líbil. Uvidíme se příště.
Ahoj♥

6 komentářů:

  1. Já letos bohužel na Humbooku nebyla, ale rozhodně to mám v plánu na příští rok:) Ale všechno jsem sledovala na Instagramu:D
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to super, až na tu masu lidí a to nedýchatelno :D Jinak jsem si všimla, že Instagram byl celý přeplněný, takže jako by jsi tam byla :D

      Vymazat
  2. Taky moc děkuji za celý den :) bylo to úžasné! :) a v té frontě jsme byly přesně 11. :D počítala jsem to :'D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se na příští rok! :) Tak to musím změnit, díky! :D

      Vymazat
  3. Moc ráda jsem tě potkala a super článek! Hned jsem dala odběr :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tebe taky :) Jé, to mě potěšilo ♥ :D
      Mimochodem, záložky jsou úžasné a nepoužívám teď ani žádné jiné :D ♥

      Vymazat