Prázdninový knižní TAG

Prázdninový knižní TAG

Prázdniny jsou v plném proudu a jak jinak si to dokázat, než napsat prázdninový knižní TAG?


Období tepla, kdy si můžeme celý den venku na sluníčku číst a přitom se opalovat je snad nejlepší období mé knihomolské duše. A v následujících odpovědích vám odhalím trochu z toho mého letního knižního ducha. Tak jdeme na to!

• • • • •

1. Čteš o prázdninách více, nebo méně, než přes rok?

O prázdninách čtu rozhodně více než během celého roku, jelikož to většinou vypadá tak, že si ráno sednu na zahradu a čtu a večer odejdu domu, kde pokračuji ve čtení. Takže se dá říct, že v létě nedělám nic jiného než čtu.


2. Když si vybavíš prázdniny, jakou knihu si s nimi spojíš?

Je jich více, ale úplně prvně si s létem a prázdninami spojím Papírová města. Obecně celý John Green je pro mě super letní četba, ale Papírová města jsou pro mě srdcovka a vvždy si na ně vzpomenu v létě, jelikož je tam prostě road trip, který podle mě neodmyslitelně k létu a prázdninám patří.


3. Kolik jsi schopná si vzít knih na dovolenou?

V tomhle mám jasno a to jednu nebo dvě knížky. Na dovolenou jezdím pouze jeden týden za celé prázdniny a většinou (vždycky) to dopadne tak, že ráno se někam vydáme, většinou na túru a večer se vrátíme na hotel a to jsem tak unavená, že na knížku ani nepomyslím. Sice mám poté amok, že nemůžu číst a vybíjím si to na každém, ale už to tak u mě chodí.


4. Čteš o prázdninách nějakou povinnou četbu?

Ráda bych četla, ale naše učitelka nám lístek s povinnou četbou dá většinou až na začátku školního roku, i když nám to slibuje vždy na konci minulého, aby jsem mohli číst tu povinnou četbu. Nakonec povinnou četbu vůbec nemám a učitelce psát ohledně povinné četby o prázdninách? Ne, promiňte.


5. Preferuješ klasické knihy (papírové) nebo e-knihy (elektronické knihy)? 

Rozhodně klasické. E-knihy nečtu (přečetla jsem zatím jenom jednu) a to proto, že vždycky se stane, že se mi ta knížka strašně moc líbí a já ji prostě potřebuji mít doma. Takže jsem potom zklamaná. že ji nemám doma a nekoupila jsem si ji.


6. Jakou knihu by jsi ráda viděla zfilmovanou?

Těch je nespočet, ale zrovna jsem dočetla celou sérii Selekci a strašně moc bych chtěla podle toho seriál. Už jsem i slyšela, že měl být seriál, každopádně pořád nic, takže nevím. Pokud by jste měl někdo nějaké informace ohledně toho, budu moc ráda, pokud mi dáte do komentáře vědět.


7. Kdyby jsi měla možnost prožít den s knižní postavou, jaká by to byla?

Ehm, ehm.. Pravděpodobně na tisíc procent Rhysand. Řekněte mi, kdo by s ním nechtěl prožít aspoň jeden den? Já bych se snad roztopila štěstím. Jednoznačně Rhys.


8. Které místo z knih bys ráda navštívila?

V téhle otázce nemůžu odpovědět nijak jinak než Bradavice. Kdo nikdy nesnil o tom, že se podívá do areálů školy, či na zápas famfrpálu a nebo do Prasinek a dát si Máslový ležák. No, můžu snít dál.


To už je celý TAG. Já doufám, že se vám líbila a že ho třeba i uděláte. ☺
Ahoj♥

2 komentářů:

  1. Moc hezký článek:) Já si s prázdninami taky vždycky spojím Papírová města a obecně Johna Greena:)

    www.windypinkstyle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji :) Podle mě z nich prostě vychází nějaká letní energie :D :)

    OdpovědětVymazat