Knihovníček: Knihy na filmovém plátně #sknihouspolecne

Knihovníček: Knihy na filmovém plátně #sknihouspolecne


Ahoj, vítám Vás u dnešního článku a konečně tu mám třetího Knihovníčka.
V dnešním Knihovníčkovi se podíváme na knížky, které jsou zfilmované.

Z Paříže do Paříže- Joseph Joffo
 Jenom jsem Vám tady chtěla ukázat i knížku, kterou dneska začnu číst a viděla jsem už film. Z Paříže do Paříže je knížka, která se odehrává v dobách 2. světové války. Film byl úžasný a myslím si, že mě knížka nezklame. Rozhodně ji doporučuji všem. Pokud by jste měli o ni zájem, tak mám na Instagramu zrovna soutěž o jednu tuhle knížku a byla bych moc ráda, kdyby jste se zapojili. Podmínky jsou velmi lehké. Odkaz na fotku se soutěží zde.
Na knížku po dočtení napíši recenzi, tak se můžete těšit na můj názor.



Stmívání- Stephenie Meyer
Zrovna včera jsem dočetla Stmívání. Filmy jsem viděla už x krát a mám je moc ráda. Knížka se mi hodně líbila a jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Už jsem si objednala dokonce celý hardback komplet v boxu, tak doufám, že celou sérii dočtu v létě. 








Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti- Ransom Riggs
Další knížkou je Sirotčinec, který zbožňuji. Před nedávnem jsem dokončila celou sérii a přesvědčila jsem se, že jsou knížky hodně povedené. Film se mi taky moc líbil mám v plánu se na něj podívat ještě jednou.
Moje recenze na knížku je zde.








Velký Gatsby- Francis Scott Fitzgerald
Film Velký Gatsby je jedním z mých nejoblíbenějších a viděla jsem ho už hodně krát a mám ho strašně moc ráda. Potom jsem se rozhodla přečíst si i knížku a ta se mi také moc líbila. Obecně DiCaprio je dokonalý herec a všechny filmy jsou s ním super. 
Recenze na knížku na mém blogu je zde.






Fantastická zvířata a kde je najít- J. K. Rowling
Harry Potter je mou srdcovkou a a proto, když vyšel film Fantastická zvířata, tak jsem ho musela vidět. Film byl dokonalý (pokud jste ho ještě neviděli, rozhodně se na něho podívejte co nejdříve) a proto jsem se rozhodla si koupit i scénář, který podle filmu vyšel. A ten se mi taky moc líbil. I když jsem z něho neměla úplně dobrý pocit jako když přečtu knížku, tak i tak se mi líbil.





Papírová města- John Green
Papírová města jsou moji další srdcovkou. Knížku jsem četla asi 2 roky zpátky o prázdninách a mám na ni dobré vzpomínky. Je to moje nejoblíbenější knížka od Johna Greena a zároveň to byla i moje první knížka od autora. Poté jsem v létě šla na film a z toho jsem byla unešená. Vím, že se hodně lidem film nelíbila, i kvůli obsazení, naopak já jsem z něho byla nadšená a s obsazením jsem byla moc spokojená. Knížku jsem si přečetla i v aj a líbila se mi pořád stejně.




Eragon- Christopher Paolini
A abych tu neměla jenom knížky, u kterých se mi filmové zpracování líbilo, tak jsem tu dala i Eragona. Eragona jsem si vyměnila s jednou paní na Databázi knih za nějakou moji knížku a vážně se mi líbil. Sice jsem z toho nebyla až tak unešená, ale i tak si myslím, že je to hodně dobrá kniha a chápu, že se lidem tak moc líbí. Viděla jsem i film, ale ten se mi vůbec nelíbil. Neorientovala jsem se v něm a akční scény pro mě byly prostě guláš.



Volání netvora- Patrick Ness
Volání netvora snad všichni znají a četli ho, ale já jsem se k němu dostala až teď. Ale jsem ráda, že jsem se ke knížce vůbec dostala, protože byla úžasná. I když byla knížka krátká, tak mě rozbrečela a dojala. Na film jsem se už stihla podívat ale ne ne. Vůbec se mi nelíbil a přišlo mi, že ti herci neumí ze sebe vydat to, co bylo potřeba. Prostě mě film hodně zklamal.
Moji recenzi na tuhle knížku si můžete přečíst zde.




Dívka ve vlaku- Paula Hawkins
A poslední knihou a filmem je Dívka ve vlaku. Dívku ve vlaku naprosto miluji, knížka je prostě dokonalá je to rozhodně moje nej knížka z žánru Thriller. Během celé knížky jsem byla napjatá a čekala, kdo bude ten vrah a nakonec mě to vážně překvapilo. Proto jsem nemohla vynechat film. Ten mě ale bohužel zklamal. Ne že by se mi nelíbil, ale čekala jsem něco víc. Někomu se určitě líbit bude, bohužel mě moc ne. Jsem z toho zklamaná, ale co nadělám.
Měla by mi na recenzi přijít od autorky její nová knížka Do vody, na kterou se neskutečně těším a doufám, že mě nezklame.



Tohle byl výcuc knih, které se mi nejvíce líbily a mají filmové zpracování. Samozřejmě je jich o dost více, které se mi také hodně líbili, ale to by jsme tu byli hodně dlouho.

Doufám, že se Vám další Knihovníček líbil a já se už těším na další.
Ahoj♥

2 komentářů:

  1. Krásné fotky a inspirativní výběr! Musím se už do tvorby článků v rámci Knihovníčka také pustit... :) Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat