Recenze na Bake & the City

Bake & the City

Autor: Tobias Müller
Fotografka: Andrea Marquetantová
Počet stran: 142
Rok vadání: 2016 (v originálu 2016)

Ahoj, vítám vás všechny u téhle recenze, která je trochu netradiční. A dneska tu je recenze na kuchařku Bake &  the City.


Všichni asi milujeme jídlo a sladké ještě více. A kdo by nechtěl ochutnat třeba slavné kremrole z Budapeště? Přiznám se, že nevařím ani nepeču a tak je to ještě divnější, že tady budu recenzovat kuchařku, ale zkusila jsem dva recepty, jeden sama a jeden s mojí velkou pomocnicí, mamkou. A oba dva recepty byly úžasné, že jsem si vždy chtěla vždy přidat.




Jako první jsem s mamkou zkoušela Pražské lívance. Jsou to lívance z kynutého těsta a v těstu jsou maliny. Sice nevypadají jako na obrázku, ani vlastně nevím, jestli měly chutnat tak, jak chutnaly, ale byly výborné. Recept nebyl ani tak těžký, pokud umíte udělat kynuté těsto a máte nějaké zkušenosti s vařením, tak to zvládnete levou zadní. Musím se přiznat, že většinu udělala mamka, ale já jsem to zase chutnala, takže to je nastejno. :D 





Lívance byly dost syté, a tak po malém množství jsem už byla najezená. Mezi každý lívanec jsme dali marmeládu nebo arašídové máslo a ještě jsme je pokapaly rozpuštěnou čokoládou. Vypadají fakt dobře a když se tak na tu fotku dívám, tak mám na ně zase chuť.







A jako druhý recept jsou Aebleskiver jablečné koblížky s Kardamomem z Holstebro. A ty jsem dělala naprosto sama. A musím říct, že to nedopadlo zase tak špatně. Sice to měly být koblížky, které na fotce v knize vypadají krásně, ale mě se podařilo udělat spíše koblížky na způsob lívanců. Takže tady mám vlastně dvoje lívance. 
Jablkům sice moc neholduji, ale v tepelně zpracované formě je mám docela ráda. 



Do koblížku jsem nepřidala Kardamom, protože se u nás nedá koupit. A tak je možné, že kvůli toho se mi nepodařilo to těsto a tím pádem z toho nevyšly koblížky. Ale i když to koblížky tak úplně nabyli, tak tak chuť byla úžasná. V těstě jdou cítit jablka, ale i nastrouhaná kůra z citronu. Koblížky se podávaly s marmeládou a stačilo opravdu málo marmelády.




Kuchařka je krásně zpracována a obrázky s jídlem vypadají božsky. Recepty jsou pojaty jednodušším způsobem, aby přípravu pochopili i lidé, co moc nevaří, nebo v mém případě ten, kdo vůbec nevaří. Věřím, že kuchtíci se s knihou pořádně vyřádí a najdou v ni hodně zajímavých receptů, ke kterým se třeba i budou vracet.


Já hodnotím kuchařku kladně, bohužel v jídle nenacházím to umění, jako třeba autor.

3 Hvězdičky


A jako takový bonus tady mám ještě mini recenzi na notes a diář s motivem Star Wars.
Začneme s notesem. Notes je černý a je na něm jen takový odraz Darth Vadera. Je nelinkovaný a na přední a zadní dvojstránce je fotka ze Star Wars. Do notesu si můžete jak zapisovat údaje, tak i kreslit. Mě se notes moc líbí, jelikož je jednoduchý, ale zároveň velmi všestranný.







A jako poslední tady mám diář, který je naprosto dokonalý. Na přední obálce je Stormtrooper. Líbí se mi kombinace černé a bílé barvy. Sice je možné, že se diář rychle zašpiní, ale mě se to zatím nepovedlo a to je co říct. Jeho rozvržení je týdenní, a tak je na dvojstránce ve sloupečcích vždy jeden týden. Diář je také ozdoben obrázky postav ze Star Wars jako třeba Leiou, Lukem, C-3PO nebo Han Solem. Za mě se diář povedl a doporučuji!


Zaujala vás kuchařka? Nebo notes či diář? ☺

Mockrát děkuji nakladatelství Presco Group za poskytnutí jak kuchařky, tak notesu a diáře. ♥
Odkaz na kuchařku zde
Odkaz na notes zde.
Odkaz na diář zde.

Doufám, že se vám recenze líbily.

Ahoj♥

2 komentářů:

  1. Po této kuchařce jsem už pokukovala, ale nakonec jsem si ji nepořídila :) Fotky tech dobrot vypadají báječně! :)

    OdpovědětVymazat