Recenze knihy Scarlet

Scarlet

Autor: Marissa Meyer
Počet stran: 456
Rok vydání: 2013 (v originále 2013)
Nakladatelství: Egmont

Ahoj, vítám vás u mojí recenze na knížku Scarlet, druhý díl Měsíčních kronik.
Ještě bych chtěla upozornit, že se v recenzi může nacházet obsah prvního dílu Cinder, takže pokud nemáte přečtený první díl anebo víte, že si knížku přečtete, tak si recenzi radši nečtěte. ☺


Příběh:
Scarlet Benoitová žije se svou babičkou Michelle Benoitovou na farmě v Riexu u Paříže. Její rodiče ji opustila a tak od dětství bydlí s babičkou. Ale Mechelle Benoitová je nezvěstná. Scarlet se proto musí starat o peníze a tak jejich vypěstovanou zeleninu prodává jednomu kupci. Policie se o případ nezajímá. Jak ale prodává zeleninu kupci, seznámí se s pouličním zápasníkem Vlkem. Vlk se o Scarlet zajímá a chce ji také pomoct najít její babičku. Scarlet po příjezdu na farmu nachází jejího otce. Ten ji poví, že ho věznili stejní lidé, kteří vězní i Michelle. Scarlet a Vlk se hned vydávají na cestu vlakem do Paříže, aby zachránili Michelle. Po příjezdu do Paříže se ale věci začnou komplikovat. 
Během toho Cinder spolu s Thornem utíká z vězení a vydávají se najít Thorneho loď. Pomocí jí utíkají před vládou a královnou Levanou. Cinder zjistí pravdu o své minulosti a tak je rozhodnuta najít Michelle, ale na farmě je pusto. Snaží se ji v Riexu najít, ale poté je ji jasné kde se nachází a tak odlétá do Paříže, aby ji zachránila a dozvěděla se více věcí.

• • • • •

Názor:
Po dlouhé době jsem se vrátila k Měsíčním kronikám. Cinder se mi hodně líbila a ohodnotila jsem ji 5ti hvězdičkami a když byl v knihovně druhý díl, tak jsem se nakopla a půjčila jsem si ho. A nezklamal mě.
Už od začátku mě knížka bavila. Pořád se tam něco dělo a všechny teorie se vyvrácely. Při čtení jsem měla pusu dokořán a jenom jsem hleděla co se to stalo a musela si pasáž přečíst znovu. Knížka mě nenechala si oddechnout a tak jsem ve čtení musela pořád a pořád pokračovat. 

A Scarlet... Ta byla prostě a jednoduše úžasná. Bavila mě od začátku a byla mi sympatická. Vlk byl taky super. I když mi prvně přišel takový nedůvěryhodný, tak poté už jsem v něm našla sympatie. Cinder je Cinder. V prvním díle byla úžasný a hned jsem si ji zamilovala a v tomhle díle má láska k ní přetrvávala. Řekla bych, že byla ze všech čtyř ta nejrozumnější. A Thorne. No prostě k sežrání. Je vtipný a vždy si umí z něčeho udělat srandu. Řekla bych, že je to takový šašek (ale v tom nejlepším slova smyslu). Kai je v tomhle díle řekla bych pořád napnutý, ale čemu se divit, když se stal najednou vládcem a ještě k tomu má nátlak od Levany, protože neví, co může najednou udělat. A když jsme u Levany, tak ta je pořád stejná. Krutá a tak trochu více mrcha. 

Tenhle díl mě bavil ještě více, než předešlý a série se u mě utvrdila v tom, že je prostě úžasná a knížky mě nezklamou. Ke knížce nemám jedinou výtku, protože mě bavila od začátku až do konce. Rozhodně si sérii všichni přečtěte, protože to stojí za to.

5 Hvězdiček


Doufám, že se vám recenze líbila a že si knížku třeba i přečtete. A nebo pokud jste ji četli, tak mi můžete napsat, jak se vám knížka líbila.
Ahoj♥


4 komentářů:

  1. Povedená recenze! :) Dnes jsem ji začala číst a jsem straaašně zvědavá, jak se mi bude líbit :D (a nejhorší je, že se od ní člověk ne a ne odtrhnout :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji♥ Doufám, že se ti bude líbit tak jako mě :) To máš naprostou pravdu . Počkej si na Cress, tam to bude docela jízda :D

      Vymazat
    2. Dočetla jsem Scarlet a naprostá bomba :D Už se nemůžu dočkat Cress :D

      Vymazat
    3. Jsem ráda, že se ti taky tak moc líbila :D :)

      Vymazat