Recenze knihy Nejkrásnější

Nejkrásnější

Autor: Marissa Meyer
Počet stran: 192
Rok vydání: 2015 (v originálu 2015)
Nakladatelství: Egmont

Ahoj, vítám Vás všechny u mojí recenze na knihu Nejkrásnější, 3,5 díl ze série Měsíčních kronik.
Příběh:
Princezna Levana žije na měsíci se svou starší sestrou Channarou a rodiči. Channara Levanu nemá od dětství ráda a Levana to má stejně. Channary jednou udělala nepěknou věc a to, že vážně ublížila Levaně. A Levana si to těžce nese s sebou po celou dobu. 
Jednou se v královské ložnici najdou mrtvá těla krále a královny. Zjistí, že jedna skořápka vnikla do paláce a zavraždila je. Na trůn proto nasedá Channary. Levana ani Channary nejsou ze smrti svých rodičů zklamané, ale na pohřbu předstírají opak. 
Levana na pohřbu potká strážce Evreta, do kterého je už dlouho zamilovaná. Ten ji představí svou ženu, která čeká dítě. Levana sice netušila, že čekají dítě, ale je přesvědčená, že s Evretem stejně bude ona. 

• • • • •

Názor:
Na Nejkrásnější jsem měla trošku menší očekávání a to proto, že Levanu nemám v oblibě a jelikož je celá knížka jenom o ni, tak jsem si myslela, že se mi to bude líbit méně než předchozí díly. Ale spletla jsem se. Přece jenom, kdo by nechtěl vědět, čím hrozným si prošla záporná hrdinka celé série, když dělá tak hrozné věci sama ona. A musím říct, že to, co ji udělala její sestra bylo docela nepříjemné. Teda hodně. To chápu ale zase nechápu její lásku k Evretovi. Vím, že se do něho zamilovala, ale už od začátku šlo poznat, že je to neopětované. Ještě k tomu měl manželku, která čekala dítě! 

Levana je prostě nevyřešitelný příklad. Co mě ale mrzí je to, že žila ve stínu své sestry, která ji pořád snižovala níž a níž. A když se stala Channary královnou, tak to byl pro ni poslední kousek. 
Co mě hodně překvapilo bylo to, že na začátku knihy bylo Levaně teprve patnáct. Popravdě vždycky jsem si myslela, že ji je v Cinder, Scarlet a Cress tak 32, ale tak nic. :D 
Celá knížka utekla zase rychle jako voda, což už je u Měsíčních kronik klasika. Čtivost nemusím ani zmiňovat. A kvalita příběhu? Nejlepší, jakou si dovedu představit. 

Za mě rozhodně příjemné překvapení. Knížka mě nezklamala, což se u Měsíčních kronik neděje snad nikdy. I když to byl nejkratší díl ze všech knih v sérii a bylo to celé o záporné postavě, kterou snad nikdo nemá rád, tak to bylo úžasné a zajímavé.

5 Hvězdiček



Četli jste knihu? Nebo se ji chystáte číst? 
Napište mi do komentáře a podělte se se mnou o vaše pocity z knihy. ☺

Doufám, že se Vám recenze líbila.
Ahoj♥

2 komentářů:

  1. Moc pěkná recenze! :) Nedávno jsem dočetla druhý díl a teď se chystám na Cress. Nejkrásnější si nechám asi až po Winter, protože jsem strašně zvědavá, jak to všechno dopadne! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Přeji pěkné čtení. Já se na Winter mooc těším, tak doufám, že mi už brzo přijde :)

      Vymazat