Novinky leden a únor

Novinky leden a únor

Ahoj, vítám vás u mého nového článku a to jsou novinky za leden a únor aneb knihy, které v lednu a únoru vyjdou.

Předem se chci omluvit za mou neaktivitu, bohužel toho bylo moc do školy a tak ten čas vůbec nebyl. Ale teď by to mělo být zase v pořádku a tak už budu normálně psát články. 

Napadlo mě udělat tenhle článek, ve kterém vám ukážu knihy, které mají vyjít a já se na ně těším.


Čáry života
Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, v galaxii, v které mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Většina dokáže ze svého daru vytěžit to nejlepší, ale Akos a Cyra jsou kvůli němu zneužíváni. Cyra je sestrou tyrana, jenž vládne celému válečnickému národu, a má dar bolesti, kterou její bratr zneužívá k tyranizování svých nepřátel. Cyra však chce být něčím víc než nástrojem v bratrových rukách.

Akos pochází z mírumilovného národa a je nadevše oddaný rodině. Když ho společně s bratrem zatknou vojáci vyslaní Cyrinou rodinou, snaží se jen o jediné – zachránit bratra na úkor vlastního bezpečí. Akos a Cyra stojí před rozhodnutím – pomoci si navzájem a možná přežít, nebo přinést jeden druhému neodvratnou zkázu?


Nová kniha od Veronicy Roth. Divergence se mi hodně líbila a tak se na knihu tak moc těším. 
Datum vydání 17.01.2017




                                                                                    Siréna
Oceán zachránil Kahlen před smrtí. Je to už dávno, co ji nenechal utonout, a od té doby mu slouží jako siréna. Svým zpěvem láká bezpočet neznámých do hlubin moře, aby tak splatila dluh. Může se pohybovat také na zemi mezi lidmi, ale protože by i jediným slovem mohla způsobit smrt, musí držet jazyk za zuby. Dívá se, jak žijí obyčejní lidé a těší se, až bude taky smět hlasitě mluvit, smát se a svobodně žít. 
Je smířená se samotou až do konce služby… ale pak se seznámí s Akinlim. Je to kluk, který má všechno, o čem kdy snila. Vypadá dobře, je srdečný, vtipný a bezprostřední, zajímá ho nejenom její krása. Všemožně se s ní snaží komunikovat, úžasně si rozumějí a vztah mezi nimi rychle přeroste kamarádství. Ať chtějí nebo ne, jsou spojeni poutem lásky… A Kahlen chce.
Jsou tu však pravidla daná Oceánem a zamilovat se do člověka? To by jistě žádná siréna neměla. Bude muset Akinliho opustit. Žádný člověk nesmí v životě poznat mořský svět sirén. Jenomže poprvé po létech poslušnosti je Kahlen rozhodnutá následovat hlas srdce.


Kieru Cass mám ráda a její knihy mám všechny a tak doufám, že i tuhle budu mít a že se mi bude líbit minimálně stejně jako Selekce.
                                                        Datum vydání 13.02.2017

Divoká píseň
Vítejte v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože tohle místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí.
Kate touží být tak nemilosrdná jako její otec, který vládne severní části Verity, nechává nestvůry potulovat po městě a vybírá od lidí peníze za jejich bezpečí. Po pěti letech na internátních školách se Kate konečně vrací domů a chce ukázat otci, že je stejně nelítostná jako on.
August chce být člověk. Ale není. Je nestvůrou, která dokáže krást duše pomocí hudby. Jeho otec řídí jižní část města a snaží se chránit nevinné. August je jeho tajná zbraň.
Jejich město je rozdělené.
Jejich město se rozpadá. 
A Kate a August jsou jediní, kdo chápou obě strany, jediní, kdo jsou schopní něco udělat. A přitom tak rozdílní… Ale jak se může člověk rozhodnout, jestli bude hrdina nebo zloduch, když je tak těžké rozlišit, co je co?


Tuhle knížku si v zahraničí hodně vychvalují a je populární a já doufám, že se i mi zalíbí.

Datum vydání 13.02.2017


                                                                             Oko za oko
Velké holky nepláčou, ale vezmou svůj osud pevně do rukou. Ostrov Jar není jen idylické místo na dovolenou, ale to vědí pouze ti, co na něm žijí. Kat, Mary a Lillia chodí na střední školu, ale to je asi to jediné, co mají společného. Tedy kromě touhy pomstít se. Pomstít se těm, kteří je šikanovali, vysmívali se jim a udělali jim ze života peklo. Špatné věci se totiž stávají i hodným holkám. Ale i hodné holky se umějí bránit. A tyhle tři dohromady? Jsou schopné čehokoli…


Od Janny Han jsem četla pouze Všem klukům které jsem milovala a bylo to pohodové čtení a tahle kniha se mi podle anotace zalíbila je
hodně zajímavá. 
                               
                                                       Datum vydání 28.02.2017


Hvězdy nad hlavou
Jak se Cinder ocitla pod ochranou Michelle Benoitové? Co přimělo Winter k rozhodnutí nikdy nepoužít svůj měsíční dar? A co vedlo k uvěznění Cress v satelitu a k Vlkovu postavení alfy v královnině armádě? Fanoušci Měsíčních kronik v této knize najdou devět povídek, v nichž si mohou přečíst o minulosti svých oblíbených postav. Soustředí se na klíčové momenty raného života hrdinů, které ovlivnily jejich budoucí život.

Sice nemám ani přečtený druhý díl z Měsíčních kronik, ale v nejbližší době si chci celou sérii přečíst. A když jsem zjistila, že vyjde zase kniha z Měsíčních kronik tak mám ještě větší důvod si sérii hned přečíst.

Datum vydání 25.01.2017



To jsou knihy, na které se nejvíce těším v lednu a únoru. Možná jste tu našli taky nějakou knihu, která Vás zaujala a máte v plánu si ji přečíst. 
Napište mi do komentářů, na jakou knihu se v lednu a únoru těšíte vy. Ráda si to přečtu. :) 

Doufám, že se vám článek líbil a možná jste se rozhodli i si nějakou knížku přečíst.
Ahoj♥

2 komentářů:

  1. Na Sirénu, Hvězdy na hlavou a Divokou píseň se také chystám! Skvělý výběr! :)
    Máš moc pěkný blog! Ráda se sem budu vracet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu muset udělat nálet do knihkupectví, abych je všechny měla :D Strašně moc děkuji a jsem ráda, že se sem budeš vracet ♥♥

      Vymazat